Color Swatches App (Nederlands)

Van zodra geïnstalleerd en ingesteld, maakt de Color Swatches App het voor de gebruikers van uw website mogelijk om de kleur van een product te kiezen om basis van de door u opgeladen en representatieve staalafbeeldingen. Wanneer u dus een product hebt met kleuropties zoals Rood, Blauw of Luipaardmotief, kunt u afbeeldingen opladen (of een vaste kleur instellen) voor elk product, waardoor u de klant een overzicht geeft van die kleur/motief op de pagina met de productdetails. Wanneer men een staal aanklikt, krijgt de kleuroptie een update en voert eCom de standaardfuncties uit die men normaal aantreft bij een kleurselectie (namelijk de prijs, de voorraad, de update van de galerij met productafbeeldingen).

Volg de instructies in Lightspeed eCom indien u de Color Swatches App wilt aankopen via de App Marketplace. Tijdens de installatie wordt u doorverwezen naar onze website voor het beheren van de Apps om er in te loggen met een bestaande account (indien u voorheen al bij ons een Lightspeed eCom App aankocht) OF om een nieuwe account aan te maken bij ons, waardoor u deze en toekomstige Apps die u bij ons zal aankopen voor Lightspeed eCom kunt installeren en beheren.

Van zodra u een account hebt aangemaakt of bent ingelogd met uw bestaande account, wordt de App automatisch geïnstalleerd om u vervolgens door de sturen naar de lijst van de Lightspeed eCom winkels, geregistreerd met uw account evenals alle andere Apps die bij deze winkels zijn geïnstalleerd.

Voor de goede werking van de Color Swatches App, wordt de Cataloog Clone App ook geïnstalleerd op hetzelfde moment. Deze Catalog Clone App is nodig voor het kopiëren van (en het synchroniseren met) uw eCom-catalogus in ons App framework (zodat uw catalogus beschikbaar wordt voor de Color Swatches App in het beheersmenu van de App). Alvorens u begint te werken in de Color Swatches App, zult u eerst de synchronisatie in de Catalog Clone App moeten uitvoeren om uw huidige productcatalogus te importeren in uw AdVision account. Om dit uit te voeren klikt u op de "Catalog Clone" link, en vervolgens klikt u op de knop "Import/Full Sync Catalog". Houd zeker uw navigatievenster open en laat uw computer aanstaan tijdens de uitvoering van deze import.

Van zodra uw catalogus is ingevoerd in uw AdVision App account, kunt u direct beginnen werken in de Color Swatch app.

Bekijk onze handleiding op video!

Om deze App te beheren, klik op de naam "Color Swatches" onder de betrokken winkel. U krijgt vervolgens een zicht op de lijst met producten, waarin men alle producten toont die de Catalog Clone App heeft geïmporteerd uit eCom.

Elk product in uw catalogus worden zichtbaar en voor elk product ziet u de volgende informatie:

1. ID – in het systeem van de AdVision App
  2. eCom ID – de ID van het product in eCom
  3. Titel
  4. URL – de weg naar het product in uw eCom webwinkel
  5. Visibiliteit – of uw product al dan niet online zichtbaar is in uw eCom webwinkel
  6. Has Swatches (‘heeft beschikbare stalen’) – geeft aan of u al stalen voor het product hebt opgeladen in de App.

Nu kunnen we starten met het installeren van uw stalen. Vooreerst, zoek een product in uw catalogus waarvan u weet dat het beschikt over een kleurkeuze. U kunt dit doen, ofwel door te bladeren doorheen de lijst van producten, ofwel door gebruik te maken van de zoekfunctie op sleutelwoorden bovenaan de pagina. Van zodra u het product waarop u wilt werken hebt gelokaliseerd, klik deze titel aan om de stalen te kunnen beheren.

Indien er varianten zijn op het door u geselecteerde product (bv. Kleur, Grootte) geconfigureerd in eCom, zullen deze zichtbaar zijn op de pagina die oplaadt. Voor elke variant zult u de naam zien (bv. Kleur), met daaronder een overzicht van alle opties voor deze variant. Bijvoorbeeld, de variant opties voor de kleur zouden Rood, Blauw en Groen kunnen zijn; voor elk van deze variant opties zal er een thumbnail (=‘miniatuurvoorstelling’) verschijnen die volgende informatie toont:

1. Een box die de afbeelding of het kleurstaal weergeeft van de afbeelding, van zodra u deze hebt bepaald
  2. De titel van de optie     (bv.Blauw)
  3. Een standaardveld met de legende, dat u kunt instellen om de attributen ALT en TITLE van de afbeelding van de optie.te bepalen Indien u deze niet invult, dan zal de titel van de optie ( bv. Blauw) worden gebruikt voor ALT en TITLE. U bent niet vertrouwd met ALT en TITLE? Meer informatie op: https://yoast.com/image-seo-alt-tag-and-title-tag-optimization/
  4. Onder het standaardveld met de legend bevinden zich 2 icoontjes, het icoontje voor de afbeelding en het icoontje voor de kleurenpalet. Het icoontje voor de afbeelding (links) wordt gebruikt voor het opladen van een afbeelding van het staal van de optie. Het icoontje voor de kleurenpalet (rechts) gebruikt u wanneer u een vaste kleur instelt voor het staal van de optie, in plaats van een afbeelding te gebruiken.

Kiezen van een staalkleur.

Indien een vaste kleur volstaat voor de het staal van een optie, kunt u de kleurenkiezer gebruiken op het vinden en het gebruiken van een eenvoudige vaste kleur voor het weergeven van de optie. Dankzij het gebruik van een vaste kleur zal het staal sneller zichtbaar zijn voor uw klant (vaste kleuren laden sneller op dan afbeeldingen) en het laat u toe om de voorbereiding van een afbeelding te vermijden. Om de kleurenkiezer te gebruiken, klikt u onder de optie waarmee u wilt werken op het icoontje met het kleurenpalet. Om uw kleur te vinden en te selecteren klikt u vervolgens op de

"Choose" knop (Kiezen). Dit zal de kleur bepalen van de optie en de kleur weergeven in het overzicht van de opties aan stalen.

Opladen van een afbeelding voor het staal

Indien u met meer details wilt werken voor het staal, kunt u de gewenste afbeelding voorbereiden en opladen. Alvorens de afbeelding op te laden, moet u deze eerst voorbereiden.

Bovenaan de pagina zult u een boodschap zien staan met de titel “Please remember to optimize your images before upload” (“Vergeet niet om uw afbeeldingen te optimaliseren alvorens ze op te laden”). Tot zover de vereisten voor een afbeelding van een staal. Elke afbeelding van een staal die u plant te gebruiken moet voldoen aan volgende voorwaarden:

1.  Maximum breedte van 150 pixels
  2. Beschikken over 72 DPI
  3. Geoptimaliseerd zijn voor het Internet. Indien u niet vertrouwd bent met het optimaliseren van afbeeldingen voor het Internet,, lees meer op
    https://www.abetterlemonadestand.com/optimizing-images-for-web

4. De hoogte van de afbeelding bepaalt u volledig vrij, doch de hoogte zou uniform moeten zijn voor alle afbeeldingen van stalen.

Van zodra u de afbeeldingen van de stalen hebt voorbereid zoals gewenst, klik dan op het icoontje voor de afbeelding onder de optie waarvoor u een afbeelding wenst op te laden. Hierdoor zorgt u voor de aanmaak van de dialoogbox nodig voor de selectie van het bestand vanop uw operationeel systeem, zodat u het bestand dat u voorbereidde kunt lokaliseren en gebruiken. Van zodra u dit bestand hebt gevonden klikt u dit aan (klik of dubbelklik en klik vervolgens op “Open” of “Select”). De afbeelding voor dat staal zal onmiddellijk opladen en je zult een thumbnail zien met de voorstelling van deze afbeelding boven de naam van deze optie.

Wanneer u klaar bent met de configuratie van alle stalen voor een product, bezoek dan deze productpagina in uw eCom webwinkel. Standaard zult alle stalen zien die u configureerde onder het variant keuzemenu. Niet vergeten dat wanneer u geen staal voor een kleur of afbeelding configureert voor alle opties van een variante, de namen van alle opties die werden genegeerd zullen te zien zijn in plaats van een staal van een kleur of afbeelding. Wanneer u dit wilt herstellen, zorg er dan voor dat u goed het staal voor de afbeelding of kleur definieert voor alle opties van een variante waarvoor u stalen zult gebruiken.

Nu u hebt gezien hoe men de stalen voor een product moet definiëren, klik op de “Settings” (‘Instellingen’) knop om een overzicht te krijgen van de velden die u kunt aanpassen. Onder de rubriek Instellingen kunt u de volgende elementen controleren:

1. Breedte van de stalen – Dit zal bepalen hoe breed de stalen van de kleur en afbeelding zullen worden voorgesteld op een productpagina. U kunt een pixelwaarde ingeven (bv. 50px - dit is de aanbevolen methode), een percentage (bv.80%), een waarde in em (bv. 3em), of met een waarde uitgedrukt in pt.(bv. 48pt). Wat moet u weten over deze dimensioneringseenheden? Meer info op https://www.w3.org/Style/Examples/007/units.en.html. De standaard breedte is 30px.
  2. Hoogte van het staal van de afbeelding – bepaal de hoogte van de stalen van de afbeelding op de productpagina’s. De standaardhoogte van een staal van een afbeelding is 30.
  3. Hoogte van het staal van de kleur- Bepaal de hoogte van de stalen van de kleur op de productpagina’s. De standaard hoogte van een staal van een kleur is 30.
  4. Opsplitsen van de tabel - Dit is enkel voor gevorderde gebruikers. AdVision zal onder bepaalde omstandigheden aanbevelingen verschaffen.

Bij het aanbrengen van om het even welke aanpassingen aan deze velden, wees dan zeker dat u klikt op de knop “Save Settings" (“bewaren instellingen”) om deze wijzigingen op te slaan.